dimarts, 20 de gener del 2009

Giacomo Leopardi


Giacomo Leopardi va néixer a Recanati, ciutat de la província de Macerata, el dia 29 de juny de 1798, fill primogènit del comte Monaldo i la comtessa Adelaide.

Giacomo i el seu germà Carlo van ser educats pel seu pare i pel gesuïta Sebastiano Sanchini fins al juliol de 1812, aquell any van acabar els estudis escolars de Giacomo que llavors tenia 14 anys.

Precoç, Giacomo va começar a estudiar pel seu compte, va aprendre llengües: llatí i grec, francés. espanyol, anglés i hebreu, i es va dedicar ardentment a la lectura i a la traducció dels clàssics. Passava els dies a la biblioteca paterna estudiant.

Els CANTS són la reducció poètica de tota la vida del poeta i podem seguir la seva biografia i la seva evolució ideològica i els seus fracassos sentimentals a través d'aquests quaranta-un poemes que a partir dels divuit anys fins als quasi trenta-nou de la seva mort va anar escrivint.

Va morir a Nàpols el 14 de juny de 1837 després de gairebé quatre anys de malaltia i sofriment i d'una vida no pas fàcil i, en canvi, rica d'aventura intel·lectual i de fruits literaris.

1 comentari:

Anònim ha dit...

"...Così tra questa
Immensità s'annega il pensier mio:
E il naufragar m'è dolce in questo mare..."

I think u know this one. I m italian, u know...it's nice to see that an italian poet is still "alive" out of our nation too.